Politiikan pelastusblogi Politiikan pelastaminen jatkuu osoitteessa pilvitorsti.fi

Kaupunkien kyllä-liike esittää: Kruunusillat!

14141824_976534992468511_885467274042782107_nPuhe kaupunginvaltuustossa 31.8.2016 Kruunusilloista:

Katsoin äänestyskarttaa. On hienoa olla osa kaupunkien kyllä-liikettä. Sellainen päätös tästä siltakokonaisuudesta raideliikenteineen on. Tässä sanotaan kyllä tiivistyvälle kaupungille. Tässä sanotaan kyllä laajentuvalle pääsylle Helsingin upeille rannoille. Tässä sanotaan kyllä kymmenille tuhansille kodeille. Tässä sanotaan kyllä tulevaisuuden kaupungille, joka perustuu joukkoliikenteeseen, kävelyyn ja pyöräilyyn.

Täällä on käyty läpi hankkeen monet käytännölliset asiat, liikenteelliset kysymykset, ja myös sen eittämätön kalleus.

Pari näkökohtaa hieman toisesta kulmasta:

1)   Ensinnä tässä ei ole kyse vain siltakokonaisuudesta. Tämä on osa laajempaa kaupungin akselin kääntymistä itään ja merelle. Tähän akselin kääntymiseen kuuluu kaupunkikulttuuri Teurastamolla ja Suvilahdessa, Kalasatama, Myllypuron uusi kampus – vain muutamia mainitakseni. Tämä siltaratkaisu konkretisoi ja symboloi tätä Helsingin akselin kääntymistä itään ja merelle.

2)   Toiseksi silta on valtavan symbolinen kaupunkikuvan osa. Sillat yhdistävät ihmisiä, jopa kulttuureja. Sodissa siltoja hajotetaan. Näyttävä, kaupunkikuvaa muuttava siltakokonaisuus ja joukkoliikenneratkaisu on ihon alle tuleva päätös aikana, jolloin on akuutin tärkeää pitää kaupunki kasassa, luoda uusia siltoja kaupunkilaisten välille, vahvistaa liikettä kaupungin eri alueiden väleillä, liki pakottaa meitä helsinkiläisiä huomaamaan elämänpiiriemme erilaisuudet.

Kiitos Helsingin päättäjille kaupunkien kyllä-liikkeestä.

Ja kyllä yhdyn Lasse Männistön, Osku Pajamäen ja monen muun toiveisiin hankkeen viemisestä läpi toisella otteella ja vastuullisuudella kuin surkea Länsimetro-esimerkki ja sitä varten perustettu yhtiö. Uskon, että tämän kyllä-päätöksen tekijät kokevat vastuuta myös vastuullisemman hankemallin rakentamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Eero Mattila

Hulluuus kukoistaa! Kyllä nyt olisi syytä rajata Helsingin kaupungin verotusoikeutta, kun rahaa mätetään tälläiseen.
- Ensiksi Valtion virastoista ja niiden työntekijöiden palkoista kertyvä vero suoraan valtion kassaan, että verotuotoista päästään päättämään demokraattisemmin...
- Pakkoliitokset, joissa ympäryskunnat joutuvat HUS, HSL yms. maksumiehiksi täytyisi purkaa kiireen vilkkaa.
- Tämä ja Malmin lentokentän tuhoamispäätös osoittavat, ettei Helsingin päättäjillä ole minkäänlaista kykyä tehdä taloudellisesti järkeviä päätöksiä. He tekevät itsekeskeistä ja itsetuhoista politiikkaa, josta kärsii myös ympäristö.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tohtori Torsti "uskoo, että" Kruunusiltoja puoltaneet "kokevat vastuuta" myös vastuullisemman hankemallin rakentamisesta, joka ei siis paisu kuin pullataikina.
Ovela sanavalinta viittaa minun mielestäni paremminkin siihen, ettei mikään muutu isojen hankkeiden toteuttamisessa.
https://helsinginmetro.wordpress.com/2016/07/18/pu...

Kruunusillat on helsinkiläisten veronmaksajien kustantama hanke. Samalla "uskolla" ei pitäisi kuitenkaan mennä muiden rahakirstulle, vaikka halu onkin kova.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...
http://yle.fi/uutiset/sinnemaki_nayttaa_etta_halli...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Hieno homma, josta voi muodostua myös matkailukokemus, tuulinen talvikävely 20 pakkasasteessa Kruunusilloilla voi olla äärimäisiä kokemuksia etsiville Helsingin matkailuvaltti.

Toimituksen poiminnat