Politiikan pelastusblogi Politiikan pelastaminen jatkuu osoitteessa pilvitorsti.fi

61 helsinkiläistä valtuutettua: Turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeudet turvattava

Ensimmäistä kertaa neljän valtuustovuoden aikana pyrin käymään läpi kaikkki valtuuston edustajat kaikista ryhmistä. Poikkipoliittisesta yhteistyöstä syntyi arvokas julkilausuma. Yhtä lukuunottamatta vastaus oli asiallinen myös tapauksissa, jotka eivät lähteneet mukaan.

TIEDOTE

61 helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun julkilausuma 1.3.2017:

Turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeudet turvattava

20170301_200949

Meillä allekirjoittaneilla helsinkiläisillä päättäjillä on kasvava huoli Suomen kiristyvästä maahanmuuttopolitiikasta, joka ei enää noudata humanitäärisia arvoja. Kiristyneen politiikan puitteissa toteuttavat käytännöt ja menettelytavat ovat toistuvasti osoittautuneet ongelmallisiksi. Tämän todentavat lukuisat tuomioistuimien päätökset, joissa todetaan Migrin (maahanmuuttovirasto) päätöksiä tehdyn väärin perustein.

Meidän allekirjoittaneiden helsinkiläisten päättäjien mielestä turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeuksia on noudatettava ja heille on turvattava lainmukaiset oikeusturvakeinot turvapaikanhakuprosessissa.

Toisin kuin monet muut kunnat, Helsinki on ottanut monta askelta oikeaan suuntaan taatessaan toimeentulon perustuslain mukaisesti ja laissa edellytettyä laajemmat terveydenhuoltopalvelut myös turvapaikanhakijoille. Me allekirjoittaneet haluamme Helsingin jatkavan turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksia kunnioittavaa kohtelua ja kaikille kuuluvan kaupungin kehittämistä. Se on viime kädessä jokaisen helsinkiläisen etu.

Eurooppalaisilla kaupungeilla näyttää olevan suoranainen kilpailu siitä, miten vaikuttaa ulospäin mahdollisimman torjuvalta. Me haluamme, että Helsinki ei liity tähän joukkoon vaan jatkaa askeliaan kohti humaania, inhimillistä, ihmisoikeuksia kunnioittavaa monikulttuurisesta tulevaisuuden kaupunkia, kuten maailman metropoleista mm. Amsterdam, Sydney ja Toronto ovat tehneet.

Helsingissä kaupunginvaltuuston kokouksen yhteydessä 1.3.2017

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"kuten maailman metropoleista mm. Amsterdam, Sydney ja Toronto ovat tehneet."

Unohdit Malmön.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

24 helsinkiläistä valtuutettua: Laittomien siirtolaisten perus- ja ihmisoikeudet toteutukoot heidän lähtömaissaan, mitä ne ko. maissa sitten ovatkin, kun heidät
on asianmukaisesti kotimaihinsa palautettu?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Julkilausumassa näyttää olevan muutama ongelmallinen kohta. Ihmisoikeuksia ja lakia on kunnioitettava, tietty, mutta mitä ihmettä tarkoittaa "kaikille kuuluva kaupunki"? "Kaikki" jää tässä aivan epämääräiseksi. Jos "kaikki" laajenee liian isoksi joukoksi, ei kyseessä enää voi olla "jokaisen helsinkiläisen etu", kuten julkilausumassa väitetään.

Toinen ongelmakohta on se, että monikulttuurisuus nostetaan suorastaan tavoiteltavaksi päämääräksi. Tietysti tätä mieltä saa olla, mutta luulisin, että suuri osa helsinkiläisistä näkee monikulttuurisuudessa myös huomattavia ongelmia. Tällöin monikulttuurisuus hahmottuu pikemminkin ilmiöksi, jota on jossain määrin siedettävä, kuin joksikin, johon tulee suorastaan pyrkiä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Politiikkanne tulee yhä pahemmin loukkaamaan jo loukattuja suomalaisia kansalaistuntoja, sementoi kansallista kahtiajakoa ja vahvistaa yhteiskunnan pinnanalaista padottua vihaa.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Pekka Iiskonmaki

Suomalaisista tulee paarioita omassa kotimaassaan. SDP jaksaa aina yllättää.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Näin suomalaisena mietin että kukaan ei turvaa minun ihmisoikeuksiani. Ammatillinen järjestäytyminen on ihmisoikeus, joka mainitaan YK:n yleismaailmallisessa ihmisoikeusjulistuksessa, euroopan unionin perusoikeuskirjassa, maamme solmimissa ihmisoikeussopimuksissa, maamme perustuslaissa sekä maamme yhdenvertaisuuslaissa. Maamme on myös luvannut alkaa noudattamaan tätä ammatillisen järjestäytymisen ihmisoikeutta 5.10.2005 alkaen, mutta vielä yksitoista vuotta myöhemmin minulla ei vieläkään ole tätä ammatillisen järjestäytymisen ihmisoikeutta.

Asiasta on informoitu kaikki istuvia kansanedustajia, joten on aika rivokasta olla puhumassa tällä palstalla ihmisoikeuksista, samaan aikaan kun koko eduskunta rikkoo minun ihmisoikeuksiani.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Maailmaa voi ”syleillä” mielin määrin, mutta siinä on otettava huomioon myös Suomi-neidon rahakukkaro. Viime vuonna tähän syleilyyn kului rahaa yli 800 miljoonaa euroa. Tämän menon jatkuessa entisellään on vaarana, että siinä ”syleillään” Suomi-neito kuoliaaksi pitkässä juoksussa. Jokaiselle ihmiselle on annettu itsesuojeluvaisto ja kansakunnan ollessa kyseessä voidaan puhua itsenäisyydensuojeluvaistosta.

Tässäkin blogin ajattelussa tulee jälleen kerran esille se tosiasia, että ei olla huolestuneita siitä, mistä raha tulee, vaan mihin se saadaan menemään. Ilmeisesti ajattelutapaan ei saada muutosta muutoin kuin siten, että troikka tulee Kreikan malliin Suomeen laittamaan asiat normaaliin päiväjärjestykseen.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

"61 helsinkiläistä valtuutettua: Turvapaikanhakijoiden perus- ja ihmisoikeudet turvattava"

Niinpä tietenkin. Väliäkös kantasuomalais vanhusten ja sairaiden ja köyhien oikeuksista.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Sydney? Allekirjoittaneet ilmeisesti vaativat, että Suomeen tulevat turvapaikanhakijat tarhataan jatkossa Papua-Uusi-Guineaan?

Pekka Iiskonmaki

#8
Onhan Suomella omia saaria, joissa on valmiiksi tyhjiä rakennuksia valmiina.

Tutkimus: Puolet ruotsalaisista ei tiedä Suomesta juuri mitään – mieleen tulevat järvet, sauna ja runsas alkoholinkäyttö. Puolet ruotsalaisista alkaa olla mamuja.

En minäkään tiedä Helsingistä juuri mitään. Siellä on ainakin kolmannes väestöstä mamuja ja loput vihreitä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Suosittelen Austraalian tavoin sijoitustontiksi Naurun saarta, maailman pienintä demokraattista maata, missä noin 95% kansasta on ylipainoisia ja 90% työttömiä.

Käyttäjän MikaelForsbck kuva
Mikael Forsbäck

Pilvi..uusimpien lukujen mukaan nuorten ( 15-24 v) työttömyysprosentti on noussut vuoden takaisesta 2,3 prosenttia ( nyt 23,5 prosenttia ). Samaan aikaan myös syrjäytyneiden tai välittömässä syrjäytymisuhassa olevien suomalaisten nuorten ( varsinkin nuorten miesten ) lukumäärä on noussut ( joukossa mm somaleita, lähi-idästä ja balkanilta tulleita..jne ) yli 60 000. Mm erityisluokissa työskennelleenä ja nykyisin pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ( mm järjestyksenpitopuolella ) vuosia työskennelleenä voin kertoa sinulle, että olisi varmasti syytä keskittyä enemmän kantaväestön arkeen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU toteuttaa arvojaan ja ihmisoikuksia ohjelmalla, joka puolestaan haluaa myös valvoa kunnolla kaikkia rajojaan, kuten linkin Bulgarian raja. (BBC:n visio-uutinen Junckerin strategiapuheesta: "An EU agency would manage all borders surrounding the union")
http://www.bbc.com/news/world-europe-39132141

EU ei kuulu 'kaikille' edes Brysselin EU-päättäjien visioiden mukaan, joten sdp toimii oman ideologiansa perusteella vastoin Euroopan (ja Helsinginkin) etuja "kuuluu kaikille" ohjelmallaan.
http://ichef.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/1154D/p...

Torstin kuvaama ohjelma takaa osaltaan EU:n hajoamisen kansojen erimielisyyksiä lisäävänä ideologiana.

Jorma Kinnunen

Laintulkintavirheitä on ollut vain vähän migrin päätöksissä, toisin kuin blogisti väittää. "Laintulkintavirheisiin kielteiset päätökset kaatuvat harvoin, Helinko sanoo. Tällaisissa tapauksissa oikeus voi katsoa, että Migri on käyttänyt päätöksen perusteena väärää lain kohtaa."

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/431173-li...

Jos valitusprosessin jälkeen päätös on edelleen kielteinen, niin kyllä se oikea osoite kyseiselle henkilöllä on oma kotimaa. Koko turvapaikanhakuprosessi kadottaa merkityksensä, jos tänne saa jäädä oleskelemaan veronmaksajien kustannuksella, vaikka päätös oli kielteinen.

Käyttäjän MariaPohjanvuori kuva
Maria Pohjanvuori

Todellisuudesta vieraantuneelta kuulostaa tämä teidän demareitten 'arvokas julkilausuma'. Veronmaksajana en juuri arvosta suunnitelmanne verorahojeni allokoimiseksi.

Toimituksen poiminnat