Politiikan pelastusblogi Politiikan pelastaminen jatkuu osoitteessa pilvitorsti.fi

Onnea ja kiitos!

Ensinnäkin onnea Helsinki ja Sdp Helsinki. Upeita ihmisiä valittu tänään ehdokkaiksi vastuullisiin tehtäviin. Nasima Razmyar on esimerkki siitä, mikä tasavertainen ja solidaarinen maailma voi parhaimmillaan olla. Pakolaistyttö Afganistanista on Suomessa käyttänyt tarjotut mahdollisuudet ja haluaa todella konkreettisesti antaa takaisin. Nasima on ainutlaatuinen esikuva juuri tämän hetken Suomessa ja Helsingissä. Minulle kyse on myös ystävästä ja ihmisestä, jonka olen tuntenut kahdeksan vuotta. En voisi olla onnellisempi ja ylpeämpi, jos Helsinki se kaupunki, joka tunnetaan pakolaisesta pormestaristossa.

Ja sitten on koko joukko uusia kasvoja ja kokeneita kasvoja. Tomi Sevander nousee kaupunginhallitukseen, erilaisia vetovastuita ja tärkeitä tehtäviä tulee esimerkiksi sellaisille tekijöille kuin Niilo Toivonen, Maria Loima, Elisa Gebhard, Johanna Laisaari, Karita Toijonen, Valtteri Aaltonen, Pentti Arajärvi, Roby Mountrakis, Eveliina Heinäluoma, Kaarin Taipale ja moni muu! Arvostan myös, että kokenut Eero Heinäluoma on valmis ottamaan Stadion säätiön pj-pestin näin vuosina, kun vaativa remontti edessä.

Omasta puolestani kiitos rakkaat ihmiset monista viesteistä tänä iltana.

En halua mahdolliseen kansanedustajuuteen kommentoida mitään ennen kuin asia varmistuu. Prosessi menee niin, että ensin 7.6. Helsingin kaupunginvaltuusto vahvistaa kaikki valinnat ja sen jälkeen ihmiset voivat erota aiemmista tehtävistä.

Olen tietenkin onnellinen ja iloinen, jos nousen eduskuntaan. Jos näin käy, erityisen onnellinen olen satojen ihmisten puolesta, joiden kanssa on tehty töitä vuodesta 2009 ja tuhansien äänestäjien puolesta, jotka luottivat minuun 2011 ja 2015.

Valmistaudun siis molempiin vaihtoehtoihin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Hannu Rautomäki

Poliitikkojen pesiytyminen luottamustoimista kaupunkien virkahallintoonkin ei mielestäni edistä kaupunkien järkiperäistä kehittämistä.
Poliitikot toimivat aina omien viiteryhmiensä mieliksi.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Oli niin tai näin, Torstikin tuntenee jo maan tavan.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Parhaimmillaan solidaarisessa ja tasavertaisessa maailmassa kansanedustaja hoitaa tehtävänsä, saamansa luottamuksen edellyttämällä tavalla, vaalikauden ajan. Siinä hänen tulee edistää niitä arvoja joilla tuli valituksi ja kehittää valtiotamme vielä paremmaksi. Se, että lähtee tilaisuuden tullen poliittisen nimityksen turvin vihreämmälle oksalle, on äänestäjien ylenkatsomista ja järjestelmämme irvikuva. Siinä ei ole mitään kehuttavaa tai kunnioitettavaa, se on pelkkää opportunismia ja oman edun tavoittelua.

Nasima Razmyarin nousu kansanedustajaksi oli toki kunnioitettava saavutus, joka teki hänestä hetkeksi hienon esikuvan. Tuota statusta ei kuitenkaan pysty ottamaan mukaansa, jättäessään eduskuntatalon kesken kauden siirtyäkseen leveämpää leipää tarjoavaan kaupungintaloon.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Apulaispormestari 32 v, oikeusministeri 32 v , opetusministeri 32 v . Kahdella viimeksimainitulla sentään on kunnollinen koulutus.
Mäkin olin 32 v ja nuori maisteri. Silloin tiesin kaiken ja muistin pitää ympäristöni siitä tietoisena. Sittemmin reaaliprosessi kyllä opetti.

Enpä ota muuta kantaa Torstin avautumiseen mutta ainakin on naiskiintiö täynnä Helsingin ylimmässä johdossa.
Onnea Vapaavuorelle johtamistehtävässään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset