Ruuhkavuosivinkit: perheen loma & kaikkien toiveet

Miten sovittaa yhden eri-ikäisten perheenjäsenten toiveet ja lomahaaveet? Miten varmistaa, että kaikki nauttivat lomasta ja tilaa jää tärkeille asioille?

Tätä mietimme kaikki, kun aikuisten lomat viimein pääsevät alkamaan.

Olen usein ollut 1-2 viikkoa lomalla maalla kolmen lapsen kanssa, kun puoliso töissä. Aikanaan turhauduin, kun tuntui, että kaikki aika menee perusasioiden säätämiseen.

Sitten keksimme ainakin meillä toimineen ratkaisun: jokainen toivoo aamulla yhden asian, mitä haluaa päivän aikana tehdä. Jokaisen toive pyritään täyttämään. Jos tänään ei ehditä niin huomenna sitten. Toiveet ovat yksinkertaisia: pelata lautapeliä, lukea kirjaa, leipoa kakku.
Olennaista tässä toiveiden listaamisessa on se, että aikuiset huomaa, mitä lapset todella toivoo ja lapset tajuaa, että aikuisella on myös omia toiveita.

Virhe, jonka alussa tein, oli sallia jokaiselle kolme toivetta. Siitä tuli suorituskaaos, kun yhteensä toiveita oli jopa kymmenen päivää kohti. Mutta idea toimii edelleen!

Ihania lomia kaikille, jolla sellainen nyt on!

 

pilvitorsti
Sosialidemokraatit Helsinki

Pilvi Torsti (s. 1976), poliittisen historian tutkijatohtori Helsingin yliopistossa, työskennellyt projektipäällikkönä Bosnia ja Hertsegovinassa, toimittajana ja matkakirjailijana, Mostarin UWC-koulun perustaja (Kuningatar Noorin myöntämä palkinto poikkeuksellisesta työstä maailman rauhan hyväksi 2007), Tuorein kirja “Pelastuskirja. Nyt!” -pamfletti yhdessä Matias Möttölän kanssa (Wsoy 2010), SDP:n eurovaaliehdokas 2009, Helsingin kaupunginhallituksen varajäsen 2009–2010, naimisissa, kaksi lasta.
"Uskon tekoihin ja siihen, että yksilö voi vaikuttaa. Monet aikamme suurista kysymyksistä ovat kuitenkin niin vaikeita ja monimutkaisia,että ne on ratkaistava yhdessä. Siksi politiikan täytyy pelastaa maailma."
www.pilvitorsti.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu