*

Politiikan pelastusblogi Politiikan pelastaminen jatkuu osoitteessa pilvitorsti.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Pohjois-Korean kriisi

Ydiniskun leimahdus polttaa ihmisten silmät

Kaunis elämä on avoin, tasapainossa ympäristönsä kanssa oleva systeemi. Ihmisen iho toimii väliaineena ympäristön ja ihmisen itsensä välillä. Ihmisruumis on enimmäkseen vettä, siinä seassa on vähän luita, jänteitä sekä muuta sellaista. Erityisesti terve iho kasvoissa ja käsissä mahdollistaa onnellisen sosiaalisen elämän, sillä ne ovat koko ajan enimmäkseen esillä ihmisen pienissä, arkisissa puuhissa. Kun ihmisen iho palaa ydinpommin tulessa, ei keho pysty estämään siinä olevan veden haihtumista.

Muuttuuko Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain sanasota aseelliseksi?

Pohjois-Korea ilmoittaa, että lähes 5 miljoonaa kansalaista on tarjoutunut vapaaehtoiseksi armeijaan puolustamaan maataan sen jälkeen kun presidentti Donald Trump uhkasi sen "täydellisellä tuhoamisella". "Pelkkää propagandaa", uskovat monet länsimaissa.

Vieläkö ydinaseiden leviäminen voidaan estää?

Vielä vähän aikaa sitten Pohjois-Koreaa pidettiin outona kummajaisena, jonka julman valtajärjestelmän uskottiin kaatuvan pian omaan mahdottomuuteensa. Hampaisiin asti aseistettuna mutta rutiköyhänä valtiona Pohjois-Korea kykeni häiritsemään lähinnä vain huomattavasti vauraampaa eteläistä naapuriaan. Kiinan ja USA:n tiukka asemoituminen kahden Korean välisen aselepolinjan vastakkaisille puolille vaikutti kylmän sodan jäänteeltä, josta olisi pitänyt päästä eroon jo kauan sitten.

Pohjois-Korea on avoimuuden mestari

Pophjoiis-Korea kertoo avoimesti ja konkreettisesti sotatoimistaan naapureita ja Amerikkaa vastaan: Japani upotetaan mereen ja Amerikka muutetaan tuhkaksi.  Ja tämä on tätä päivää, 2000-lukua.

Myanmari näyttää avoimesti ja konkreettisesti etnisen puhdistuksensa tavoitteet: miljoona köyhää putsataan naapurimaihin. Rutiköyhä Bangladesh on joutunut vastaanottamaan heitä jo enemmän kuin tarpeeksi.  Nyt.      https://uutissuora.fi/uutiset/myanmar-etninen-puhdistus/                    

Kim Jong-un haluaa sulkea pois sotilaallisen ratkaisun, vetypommilla

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000597307.html

Emmekö huomaa, että uhkapeluri Kim pelaa aikaa. Kun sitten vihdoin vetypommi on asennettu ohjuksen kärkeen, hän voi määrätä maailmaa. Tämä hänen tavoitteensa on minun käsittääkseni. Mutta toki USA tässä vaiheessa on vihollinen numero 1, sillä se on ainoa tosi vastustaja. Trump on vähällä ryhtyä toimiin Kimin taltuttamiseksi. 

Ohjuksia ja sotaharjoituksia

Viime aikoina moni on väittänyt Venäjän saavan ilmaisen propagandavoiton epäilijöistään sen joukkojen palatessa Valko-Venäjältä takaisin kotiin Zapad-sotaharjoitusten päätyttyä.

Uusia tulkintoja Korean kriisistä

Bryan Harris ja Song Jung-a esittivät eilen Financial Timesin verkkosivuilla uuden ja pelottavan todentuntuisen tulkinnan siitä, mistä Pohjois-Korean kriisissä tällä hetkellä on pohjimmaltaan kyse ja mihin eri osapuolet pyrkivät.

Tältä tilanne näyttää

Mutta mitä tekee Putin?

Mutta mitä tekee Putin?

*

Pohjois-Korean Dr. Outolempi (Dictator Strangelover) vedättää koko tunnettua maailmaa.  Tilanne voidaan nähdä sielullisesti vammautuneen lapsiaikuisen oikkuiluna ja selviytymisrimpuiluna. 

Mikä sanktio purisi Pohjois-Korean tilanteessa

Puhutaan Pohjois-Korean kriisistä, mutta kriisi taitaa olla aivan muualla. Kriisiä yritetään avata kiristämällä Kiinaa lopettamaan kaupankäynti Pohjois-Korean kanssa.

Jos James Hirvisaari saisi ratkaista ongelman hän varmaan siirtäisi kaikki pohjoiskorealaiset Ahvenanmaalle. 

Mutta mikä toimenpide sitten auttaisi tämän kriisin, ei siis Pohjois-Korean kriisin ratkaisemisessa?

YK on hampaaton ja Trumpin uhkausten tie on kuljettu loppuun seuraavaksi voi uhata vain tositoimilla. Mummovainaa opetti, että hullujen kanssa ei kannata kiistellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä